lauantai 30. toukokuuta 2015

DOBO-alkeet

DOBO- ALKEET KURSSI Posiolla su 19.7. klo 12.00 alkaen agility-hallilla, mikäli tarpeeksi ilmoittautuneita.
Kurssimaksu 30 € ja yhteen ryhmään sopii 5 koirakkoa (kesto 1 h 30 min) Myös kuunteluoppilaita voi olla. Koulutuksen hintaan sisältyy teoria-osuus, käytännön harjoitukset sekä pallojen lainaus.
Palloja voi tilata kouluttajalta. Lisätietoja Dobosta voit hakea netistä http://dobo.fi/dobosta  sekä esittelyvideo lajista;  ttp://www.youtube.com/watch?v=TNnjRhabRrg
Ilmoittautuminen kurssille puh. 040-4139815 tai email: sinikka.soudunsaari[at]pp.inet.fi ma 8.6. mennessä.
Ilmoittautuessa ilmoita ohjaajan ja koiran nimi, koiran rotu sekä säkäkorkeus. Osallistujat jaetaan ryhmiin koiran säkäkorkeuden mukaan.
Vaikka pallojen materiaali kestää kynnet on ne hyvä kuitenkin leikata ja katsoa, ettei kynsissä ole teräviä reunoja ennen harjoittelun aloittamista.
Kouluttajana Marika Tiermas Kuusamon Koira ja Kissakoulu puh.040-7450727

MITÄ DOBO ON ?
Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta  ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.
Dobo-kurssilla® käytetään apuna munan muotoisia koiran fysiopalloja sekä tasapainotyynyjä. Pallot on valmistettu materiaalista, jonka päällä tassut eivät luista ja ne kestävät painoa 400kg. Pallot ovat paksumpaa materiaalia kuin perinteiset ’ihmisten pallot’ ja muodoltaan koiralle sopivia.
Lajissa koiraa ei koskaan pakoteta liikkeisiin vaan liikkeet tehdään aina koiran ehdoilla. Lajiin kuuluu kolmenlaisia liikkeitä; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Liikkeitä on eri tasoisia aloittelevista liikkujista aktiiviliikkujiin.
Milloin koira ei saa harjoitella doboa?
Dobo on loistavaa treeniä, mutta on kuitenkin hetkiä jolloin Dobo-harjoittelua ei tule koiran kanssa tehdä. Maalaisjärjen käyttö onkin aina paikallaan arvioitaessa kannattaako harjoittelua tehdä.
Doboa ei esimerkiksi tule treenata koiran kanssa, kun
    Koiralla on kuumetta tai tulehdus
    Koiralla on jokin akuutti vamma
    Koiralla on parantumattomia murtumia
    Koiran jokin lihas on juuri revähtänyt tai koiralla venähdys
    Koiralla on haavoja, jotka haittaavat harjoittelua
    Koiralla on jokin tarttuva tauti (ryhmätreenit tai dobovälineet, jota toisetkin käyttävät)
    Tiineyden loppupuolella
Mikäli koirallasi on jonkin rakenteellinen virhe tai ongelma konsultoi eläinlääkäriä ja/tai fysioterapeuttia  ennen Dobo-harjoittelun aloittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti